KEEPERbattle

De KEEPERSBATTLE is terug!

Na een afwezigheid van 2 edities (Corona) zijn we zeer blij dit spectaculair tornooi voor keepers opnieuw te kunnen organiseren. Omwille van de buitenlandse keeperstage in Malaga (kerstvakantie) kan dit niet meer doorgaan in december en hebben we met het Hemelvaart weekend een nieuwe datum op de kalender geprikt!

Niet alleen de datum is nieuw, ook de locatie! De KeepersBATTLE zal nu outdoor doorgaan en op kunstgras i.p.v. indoor op zandbodem.

Voor de rest blijft het concept van onze KeepersBATTLE hetzelfde als de voorgaande jaren.

Wanneer?  Donderdag 26 mei 2022 (Hemelvaart).
Waar? Kunstgrasveld KVK Westhoek, Picanollaan 1 in Ieper.
Voor wie? Keepers U9 tot U17

LET OP! Er is een limiet van 10 keepers per leeftijdscategorie! Twee poules van vijf keepers.

Het speelschema kan pas worden opgemaakt na de inschrijvingen.
Maar reken op een duur van ongeveer 3 uur per leeftijd.

Het ultieme gevecht tussen de beste keepers!
In een gezellige Arena omringd door enthousiaste supporters, een buitenbar met drinks, foods & music wordt dit ongetwijfeld een topdag voor de keepers!

Het perfecte gevecht: “man tegen man“ de KEEPERbattle

2 KEEPERS / 1 bal/ 2 doelen  / aanval & verdediging / 3 minuten alles geven!

KEEPERS opgepast!

De winnaar van een DUEL is diegene die de meeste doelpunten scoort in 2min.30sec. tijd. De afstand voor het schieten/gooien is afhankelijk van de leeftijd. . Alle trap en gooitechnieken die in een normale wedstrijd zijn toegestaan mogen worden gebruikt.

KEEPERbattle Spelregels
 
 • Er wordt gespeeld op een speelveld van ca.20 meter lang en 10 meter breed.
 • Elke wedstrijd staat onder leiding van een scheidsrechter. RESPECT is belangrijk, de scheidsrechter beslist, accepteer zijn beslissingen.
 • De keeper die eerst staat op het wedstrijdschema mag beginnen.
 • Er mag gescoord worden door middel van volley, dropkick, schieten vanaf de grond en via de slingerworp. Elke doelpoging dient genomen te worden binnen het 3 meter gebied.
 • Komt de bal terug via de andere keeper, paal en/of lat IN HET VAK bij de schietende keeper, dan mag hij nogmaals een doelpoging ondernemen vanaf de middellijn maar wel in één tijd!
 • Komt de bal terug via de andere keeper, paal en/of lat maar NIET IN HET VAK bij de schietende keeper, dan is de andere keeper aan de beurt. Echter moet hij een doelpoging nemen van in het 3 meter gebied.
 • Verwerkt de keeper de bal buiten het 3 meter gebied maar voor de middellijn en binnen de zijlijn dan mag hij een doelpoging doen vanaf de 3m lijn.
 • Er wordt gewerkt zonder corners. Een bal naast of over, NIET via de keeper is de bal voor de keeper die deze moest verwerken. Een bal naast of over, WEL via de keeper is gaat de bal terug naar de keeper die getrapt heeft.
 • De keeper heeft ca.8 seconden de tijd om een doelpoging te ondernemen. Na 5 seconden steekt de scheidsrechter de hand in de lucht. De keeper heeft dan nog 3 seconden om een doelpoging te ondernemen.
 • Winnaar van de wedstrijd is de keeper die binnen 2 min.30 sec de meeste goals weet te scoren.
 • Bij gelijke stand wordt er NIET verlengd maar wordt de stand behouden volgens een gelijkspel

KeepersBATTLE Score

Winst = 3 punten

Gelijke stand = 1 punt

Verlies = 0 punten

De punten worden samengeteld en er wordt een stand opgemaakt. Bij gelijke stand telt het doelpuntensaldo. Is dit ook hetzelfde dan telt het onderlinge duel.

Het is dus zeer belangrijk wanneer je aan het verliezen bent om toch nog zoveel mogelijk doelpunten te scoren.

 

Finales en rangschikking:

 • De eerste 2 keepers van elke poule spelen de halve finale. De 1ste van poule A speelt tegen de 2de van Poule B en omgekeerd.
 • De 2 winnaars spelen de finale, de 2 verliezers spelen voor de 3de en 4de plaats.
 • Alle andere keepers spelen voor plaats 5 tot 10.

IEDEREEN KAN WINNEN!! Dat is het gevecht van de battle!

Natuurlijk hebben we voor de winnaars ook sensationele ELITE/BELTONA prijzen!!

Kosten voor deelname zijn:

€ 12

Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent!!

Schrijf je in door een mailtje te sturen naar info@westsave.be met je naam, geboortedatum en de club waar je aangesloten bent. Daarna krijg je een bevestiging van ons toegestuurd en later nog een herinnering met verdere info.

 
highslide for wordpress