Opleiding

Pedro Versavel, ruim 18 jaar actief als keeperstrainer en dragende kracht achter WestSave. Gewezen keeperstrainer van KVK Westhoek (2de amateur), KVV Coxyde (1ste amateur), KSKV Zwevezele (2de amateur) en momenteel aan de slag bij KM Torhout (2de amateur).
Daarnaast passioneel bezig met de opleiding van jeugdkeepers.

WestSave is clubonafhankelijk en voorziet in de behoefte van professionele techniektraining voor de (jeugd)keeper in de regio. Bij de eigen vereniging kunnen de keepers alleen maar meedoen met de voetballers en worden veelal als schietschijf gebruikt tijdens de diverse afwerkvormen op het doel. In het algemeen ontbreekt bij de clubtrainingen de specifieke focus op het keepersvak en de daarbij behorende trainingstechnieken. Onze opleiding vormt een aanvulling op bestaande keeperstrainingen, of invulling van ontbrekende keeperstrainingen en kan dus een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de keeper/keepster bij de club.

De bouwstenen van de opleiding:
1. Techniek
2. Tactiek
3. Fysiek
4. Mentaal

Van de huidige generatie keepers verwachten we niet alleen dat ze de moeilijkste ballen pakken en verwerken, we verwachten ook dat zij hun medespelers goed coachen en perfect meevoetballen. Ze moeten natuurlijk ’tweebenig’ zijn, onder druk steeds de juiste keuzes kunnen maken en telkens de bal weer correct naar de medespelers openen.

Al deze technieken worden stap voor stap en met de specifieke doelstellingen per leeftijd getraind.

In het techniekgedeelte van de school, staat ‘het aanvallen van de bal’ centraal. Simpelweg betekent dit: zo vroeg mogelijk in balbezit komen. Uiteraard komen tijdens de trainingen ook alle andere belangrijke aspecten van het keepen aan bod.

Zowel de verdedigende technieken van een doelpoging, één tegen één situatie, dieptepas en voorzet worden getraind en dit met een precieze voorzetting van de bal via het uitrollen – of werpen.

Keeperen doe je niet alleen met je handen, ook het voetenwerk is zeer belangrijk. Wist je dat een keeper per match de helft van de ballen verwerkt met de voeten. Interceptie van de dieptepas buiten het zestien meter gebied, de terugspeelbal en het uitrappen van de bal zijn zaken die bij ons voldoende aandacht krijgen.

Het graag doen en inzet en zijn bij de keeper zeer belangrijk om tot succes te komen.

Vergeet niet: Op training moet je presteren om in de wedstrijd te demonstreren !!!

highslide for wordpress